"كباب الفراخ ".. للممنوعين من أكل اللحوم في العيد







أحلام واقعية- ندى العمر


يحذر الأطباء المرضى  كأمراض تسلب الشرايين بتجنب أكل اللحوم وخاصة المحتوية على نسبة دهون عالية،  ولكن النفس تشتهي الشوي ورائحته، تقدم لكِ "أحلام واقعية" كباب الفراخ المخلية من الوراك لشويها بدلًا من اللحمة.

مكونات"كباب الفراخ"

كيلو فراخ  مقطعة مكعبات(مخليه من الوراك)

علبة زبادي

رشة نعناع ناشف/فلفل أسود

معلقة عسل أبيض

نصف معلقة ملح كبيرة (حسب الرغبة)

 معلقة صغيرة  بهارات(كمون-كزبرة ناشفة- حبهان مطحون)

بصلة مبشورة

ثوم مبشور 

فلفل ألوان-بصل -طماطم مقطع حلقات


طريقة العمل:

1-تغسل الفراخ جيدًا.

2-يبشرالبصل والثوم عليها، تترك لمدة نصف ساعة.

3-يضرب في الخلاط الزبادي والعسل والبهارات كلها.

4- تتبل الفراخ بالخليط.

5- يترك في الثلاجة لمدة يوم أو حد أقصى خمس ساعات قبل شويها.

6-يقطع الفلفل الألوان والبصل والطماطم.

7-حضري أسياخ الفرن للشوي.

8-ابدئي  بوضع أول حلقة بصل ثم الطماطم والفلفل، بعدها الفراخ.

9-افصلي بين قطع الفراخ بالخضروات، اتركي مسافة.

10-ظبطِ شواية الفرن على الدوران، واشعليه على درجة حرارة متوسطة.

11-بعد مرورساعة إلا ربع تذوقِ قطعة إذا استوت اطفِ النار.

12-في حالة شويها على شواية احرصِ على درجة الفحم ألاتكون عالية.


بالهنا والسعادة

تعليقات