Quick cook :أسياخ كباب" الشيش طاووق "في الفرن





أحلام واقعية-



كتير مننا عايز يبتكر في الأكل أو ينفذ أكلات بره في البيت، ساعات الوقت ضيق إننا نبحث ونقرأ عن وصفات ونجرب مين أحسن، "أحلام واقعية" بتقدملك فقرة"طبخة سريعة" سهلة وبسيطة.


المكونات


كيلو شيش طاووق

نصف علبة زبادي

ملح(حسب الرغبة)

1/2 ملعقة كبيرة صلصة

ملعقة كبيرة كاتشاب

1/2 ملعقة كبيرة زيت زيتون

1/2 ملعقة كبيرة زيت ذرة

ملعقة صغيرة خل+ رشة سكر

بهارات(زنجبيل/بابريكا/كمون/فلفل أسود/شطة/بصل بودرة/ثوم بودرة)

بصل شرائح أو بصل صغير"قاورمة"

طماطم شرائح

فلفل ألوان شرائح

ثمرة بطاطس مكعبات


خطوة سريعة 

طبق غويط واخلطِ المكونات مع بعضها، ثم اضيفِ قطع الشيش طاووق، اتركيها لمدة ساعتين في التتبيلة.

 رصيها في أسياخ الاستلس، رصي بالترتيب بصل صغير، وبعدها قطعة شيش طاووق وافصلِ بينهم بالطماطم والفلفل ألوان.

ضعِ الأسياخ طرف الصينية بإضافة ماء مغلي في الصينية نفسها، و معها قطع بطاطس مكعبات.

 غلفيهم بالفويل، اشعلِ الفرن على درجة حرارة 200 قلبيهم من بعد مرور نصف ساعة.

 إذا تبخر الماء، اضيفِ القليل. 


تعليقات