"quick cook":صينية أوراك الدجاج بالكاري

صورة أرشيفية


الفراخ أما مسلوقة أو مشوية  أومحمرة بعض الناس بتحب في الفراخ الأوراك  ده بيخليهم  يبتكروا في طبخها بعيد عن السلق والتحمير والشوي.."أحلام واقعية" تقدم  لمحبي أوراك الدجاج في فقرة"كويك كوك" طريقة عمل صينية "أورك بتتبيلة الكاري".


المكونات

كيلو وراك 

ملعقة صغيرة بهارات(كاري/زنجبيل/فلفل/كزبرة/كمون/بصل بودرة/ثوم بودرة/نعناع ناشف)

بصلة مبشورة

2فص ثوم مكعبات

طماطم مبشورة

ملعقة كبيرة كاتشاب

ملعقة صغيرة ملح(حسب الرغبة)

2 ملعقة كبيرة زيت ذرة

رشة خل أبيض


خطوة سريعة

طبق غويط وحضرِ تتبيلة الفراخ البصل، والطماطم، والبهارات، والملح، والكاتشاب،والخل ، والثوم ادعكي التتبيلة كويس جدا.


ذوقي الملح لو حادق متزوديش لو دلع زودي رشة ملح.


بعد تنظيف الفراخ وتصفيتها، تبليها بالتتبيلة، اتركيها لمدة ساعة.


 اغلي مايه سخنة، لو عندك شوربة ممكن تستخدميها.


حضري صينية واقدحي الزيت على نار متوسطة، لما يبدأ يقدح الزيت نزلِ الفراخ، وقلبيها على الجانبين.


حتى لايلتصق الجلد في الصينية ضيفي الشوربة أو المايه المغلية تاخد غلوه.


حطيها في الفرن على درجة حرارة 200، غطيها بالغطا أو الفويل، لما تبدأ تستوي شيلي الغطا حتى تصبح جاهزة للتقديم.



"بالهنا والشفا"



تعليقات